Priser och tider, Hunddagis


Dagis

Måndag – Torsdag Dagis är Stängt under högsäsong för pensionat v 29, 30, 31 och 32 sommaren 2022

Fredagar STÄNGT Alla Röda dagar och Aftnar STÄNGT
Inlämning 06.00-08.00
Utlämning 15.30-17.30
(Annan tid tillkommer extra avgift)

Jag jobbar med alla hundar här på dagis.
I priset ingår lunch, individuell träning som lämpar sig för att fungera på Lund Mansion’s.
Detta görs på Lund Mansion’s per automatik med era hundar.

Det kan vara:
*koppelträning,
*ensamhetsträning,
*flirtpoule, lek,
*inkallning,
*aktivering och stimulans efter enskilda behov för en tillfredsställd tillvaro,
*passivitetsträning,
*socialisering,
*tricks,
*nosaktivering,
*grupp promenader, 
*Individuell anpassning för varje hund beroende på behov.
*vila m.m.

De nya hundarna kommer att få provas in för att platsa i dagisgruppen men med det är inte sagt att alla hundar måste vara tillsammans i grupp men de måste fungera hos oss med vad det innebär för sitt eget och andras välmående.
Prövningen pågår 2-4 veckor beroende på hur det ser ut vid tidpunkten och individen. När maximalt 4v passerat skall hundarna fungera så pass bra med miljö, dagiskamrater, personal, lokal och omgivningen att man ser att hunden kommer att anpassas harmoniskt till fullo och finna sitt ”andra hem” i den befintliga gruppen.
Lider hunden av stress, är ångestfylld, utför okontrollerat skällande, har ett utåtagerande beteende eller med andra beteenden som visar att hunden inte mår bra här efter en övervakad prövotid, passar de inte in i min dagisgrupp av olika skäl. Hela gruppen måste fungera när 4 veckor har passerat och kunna finna sitt inre lugn i vardagen.

Observera att träningen som görs här kanske inte påverkar hur hunden beter sig i hemmet, då vi har rutiner och en särskild miljö här hos mig med individer de känner igen. Jag som ansvarar för de enskilda individernas stimulering är utbildad på fler områden inom hund. Självklart är ni alla uppdaterade vad som händer om dagarna med er hund 😊.

Utbildningar som jag som ansvarig innehar är:
Hunddagis/Hundpensionatsföreståndare
Hundpsykolog
Dogwalker/Hundrastare
Pågående instruktörsutbildning
Lund Mansion’s Kennel/Rottweiler (registrerad)
Uppfödarutbildning via SKK
Första hjälpen hund Innehar HundägarcertifikatJag är även medlem i Hundföretagarföreningen och använder mig ENDAST av positiva metoder och hantering.
Verksamheten är H – märkt i alla delar vilket är ett kvitto på att kunskapen är granskad och godkänd utav en styrelse inom Hundföretagarföreningen vilket innebär omfattande kunskapskrav.

https://sverigeshundforetagare.se/
https://sverigeshundforetagare.se/

Oanmäld frånvaro av hund efter kl 08.00 samma morgon debiteras med 200 kr per gång. Detta för att vi inväntar och personligt tar emot alla individer om inte annan överenskommelse finns. Det medför automatiskt en schema-ändring för personalen denna dag.

Halvtid (8 dagar/mån)

2 dagar i veckan

Åldersgräns 4 mån. Alla hundar har en prövotid på 2-4 veckor.

 • 1 hund 2200 kr
 • 2 hundar 3600 kr
 • 3 hundar 4500 kr
 • 4e hunden och fler tillkommer 800kr/hund

Heltid (16 dagar/mån)

4 dagar i veckan

Åldersgräns 4mån. Alla hundar har en prövotid på 2-4 veckor.

 • 1 hund 3400 kr
 • 2 hundar 4500 kr
 • 3 hundar 5600 kr
 • 4e hunden och fler tillkommer 800 kr/hund

Deltid (12 dagar i månaden)

3 dagar i veckan

Åldersgräns 4 mån. Alla hundar har en prövotid på 2-4 veckor.

 • 1 hund 3000 kr
 • 2 hundar 4200 kr
 • 3 hundar 5000 kr
 • 4e hunden och fler tillkommer 800 kr/hund

Hämtning före eller efter ordinarie tider enligt ök för dagishund tillkommer alltid 200 kr/tillfälle dock senast hämtning kl 19.00 måndag -tors, Kl 19.00 stänger hela anläggningen och hämtning sker då dagen efter. Har ingen ök gjorts i förväg så betalar kund 200kr per påbörjad timma för extrakostnad av personal som får rycka in vid tillfället. Om hämtning inte sker före kl 19.00 och ök inte finns så betalar kund 300.-/ hund för oplanerad övernattning och kvällsmål.

Övernattning dagisdag-dagisdag (Måndag-Torsdag med MAX 3 nätter sammanhängande och per månad/period) 150:-/hund ur samma familj. Mat ingår ej. Övernattningar bokas och betalas i samband med månadsavgiften på dagis den 25:e månaden före. Bokas övernattningarna enl. ök. senare så är kostnaden 200 kr per hund. Ingen återbetalning eller tillgodo om hunden uteblir. Betalning sker alltid minst 7 dagar före och alla bokningar som görs på Lund Mansion´s och skall bokas minst 14 dagar före aktuell tjänst.

SEN INBETALNING OCH SEN BOKNING DEBITERAS MED 250:- VID VARJE TILLFÄLLE DÅ DET ÖVERSKRIDER SISTA BETALNINGSDAG ELLER BOKNINGSDAG. Detta gäller ALLA olika tjänster som Centret har, så håll koll på just din betalningsdag! Detta har nu tillämpats för att kunna hålla en bättre planering för Centret och gör att människor är mer framförhållsamma och ordningsamma.

I praktiken innebär detta att om dagisavgiften inte finns på Lund Mansion´s konto 25:e varje månad så kostar det 250:- i förseningsavgift.

Slipp problemet och lägg in en dragning varje månad via ditt bankkonto!


Övernattning dagisdag-dagisdag utan mat om de bokas i samband med månadsbetalning. (25:e varje månad)
150:-/per natt/MAX 3 nätter per månad och endast om pensionatet redan har bokning eller enligt ök.
Bokas nätterna i efterhand 200:-/per natt.
Sen hämtning enligt ök 200:- (17.30-19.00) gäller även vid sen inlämning efter kl 08.00 enligt ök.
Utan ök tas inte hunden emot den dagen.

Sen hämtning 17.30-19.00 200:- (endast möjligt om ök finns) om ök ej gjorts i förväg för tiden efter 17.30-19.00 gäller 200:- per påbörjad timme i personalkostnad då någon måste hoppa in efter stängning plus sen-hämtningsavgift.

Om hämtning ej skett till 19.00 stänger anläggningen och hund blir kvar till dagen efter. (Utan ök)
Personalkostnad 200:- per påbörjad timma + Nattpris 300:-
Personalen lämnar anläggningen 19.30 så kostnaden för extra personal blir alltså 200:- fram till 18.30 och 400:- fram till 19.30.

Om detta uppkommer en torsdag-fredag gäller inte dagisdag- dagisdag eftersom fredagar är stängt för dagis, likaså söndag-måndag. (Måndag är då ordinarie utlämningsdag och pensionatstaxa gäller även om hunden har dagisplats)
En övernattning här innebär vanligt pensionatspris för gällande dag
Ex hund ska gå hem efter dagis 17.30 men vill stanna till dagen efter (dvs fredag).
Då betalas pensionatspris för torsdag kväll oavsett om hunden varit på dagis och även för fredagen då dagis är stängt. Det gäller även om hunden stannar från söndag-måndag. Har hunden pensionat på söndagen och vill vara på dagis på måndagen så går inte den dagisdagen att utnyttja utan full pensionatstaxa gäller som utlämningsdag på måndagen. Skall er hund sedan stanna ytterligare en dag så gäller Tisdag till onsdag vanliga dagisdag till dagisdag á 150:-osv.

Dvs efter dagis vanlig vardag
1 hund från 1/5 350:- för torsdag och 350:- för fredag.
2 hundar 575:- torsdag och 575:- för fredag osv enligt pensionatsprislista.

Hundar som kräver extra omsorg såsom medicinering, pälsvård, tätare rastningar eller annat som är avvikande i ordinarie rutiner tillkommer individuellt tillägg samt ök för detta.
Även avgift för förstörelse/nyanskaffning av inredning kan tillkomma beroende på förstörelsegrad. Såsom ex sönderslitna golvmattor, väggar samt viss typ av inredning.

Dagis är stängt under 4 sammanhängande veckor på sommaren ( då det är högsäsong på pensionat och perioden är 4v av dessa nämnda v , 29, 30, 31 eller 32) kostnadsfritt,
likaså ev ytterligare 2v per kalenderår för semester, om ingen annan personal är tillgänglig. Ni betalar självklart inte för den tiden anläggningen har stängt, men om din hund kommer vara ledig så betalas ändå full taxa som vanligt. Platsen är alltid bokad till din hund enligt abonnemang.

Antal dagisplatser beräknas på passande individer och om de platsar i gruppen. Jag vill ha ett stabilt dagisgäng.

Viktigt att förstå varför tiderna är viktiga att passa hos oss här på Lund Mansion´s hunddagis. Mellan kl. 06.00-08.00 rullar alla dagishundarna in varje morgon. När klockan slår 08.00 så stängs alla luckor, frukost serveras för pensionatshundarna och hundstallet släcks ner för vila fram tills förmiddagspromenaden. Här är det viktigt att alla nu har kommit så att man inte behöver störa alla hundars rutiner och att personal kan följa schema. Om någon inkommer senare så innebär det att alla hundar åter igen blir störda och personal måste avbryta i sitt schema. Oftast när ordningen störs vid dessa tillfällen är att tiden för vila och ordinarie rutin ruckas. Detta innebär en sämre start på dagen för alla och vi vet att hundar mår bra av rutiner. Här hos oss försöker vi hela tiden anpassa för bästa möjliga tillvaron i lugn och stressfri miljö. Trots detta passar inte dagis för alla men vi anpassar så långt det är möjligt. Samma rutiner sker vid hämtningen för hundarna under eftermiddagen, vilken sker mellan 15.30-17.30.

Om man vill hämta sin hund tidigare eller senare så innebär det ALLTID extra kostnad, om det sker på tider utanför ordinarie tider. För mig som ansvarig för alla individer kräver en tidig eller sen hämtning en annan planering för att alla skall kunna känna sitt vardagliga lugn samt även tillsättande av personal på dessa tider.. Som ägare kanske man inte tycker det är så noga, men i praktiken för att ett helt dagis ska fungera bäst, så måste vi se till allas behov och varje ändring behöver planeras när man har hundar i grupp som är vana vid vissa rutiner. Många klarar ändringar utan problem men många gör det sämre. Jag är övertygad om att alla vill ha det bästa för sin hund och då är detta ett krav om det ska kunna genomföras. Jag uppskattar om man hör av sig innan, om överenskommelse om tider ändras samt att om man är för tidig vid tex hämtning inväntar tidigaste utlämningstiden en bit ifrån anläggningen för visad hänsyn.

Ett Enormt TACK på förhand att jag får chansen att ge era individer allt jag kan då de vistas under min omsorg. Jag är till i första hand för djuren och det är mitt absoluta fokus. Jag kan inte tillfredsställa era hundar fullt ut om jag inte kan följa min planering för dem.

Självklart innehar Lund Mansion`s Hundcenter & Pensionat en Hunddagisförsäkring.

Lite annat smått och gott….

Inskolningspris för 3 timmar är 500 kr, men kostnadsfri om du bokar dagis eller pensionat i samband med inskolningen. Avbokas tiden/vistelsen senare än 7 dagar före får du betala för din inskolning i efterhand. Behöver din hund fler inskolningstillfällen betalas ordinarie taxa á 500kr/tillfälle.


VACCINATIONSKRAV MÅSTE FÖLJAS, SAMT FÖRSÄKRINGSKRAV FÖR SAMTLIGA SOM VISTAS HOS OSS.

Du som ägare är ansvarig för att hunden är registrerad på Jordbruksverket.

Uppsägningstid är 2 månader på hel- och halvtid och skall ske skriftligt. (före 15:e eller siste i månaden)

Alla priser betalas i förskott på konto, swish eller kontant. Då dagiskontrakt är upprättat, skall betalning ske senast 7 dagar före inlämning för hela månaden och därefter skall betalningen vara tillhanda på konto senast 25:e varje månad för den aktuella betalningsmånaden. Obetald hund nekas plats, och faktureras sin uppsägningstid. Alla obetalda fakturor ombesörjes av Kronofogdemyndigheten och platsen tillfaller annan i kö.

Bankgiro  465-2574 eller Swish 123 130 48 98 märk betalningen med hundens namn. Bokning skall göras så tid för inskolning finns att tillämpa! Var ute i god tid!

Du betalar månadsvis och utnyttjar platsen när du vill men det är viktigt att vi får ett schema på hunden i god tid för bästa möjliga tillvaro. 

Innehar hunden halvtid, bokas 2 fasta dagar i veckan och kan inte bytas mot andra dagar eller hållas tillgodo om de infaller på röd dag eller afton då dagis är stängt. Du kan heller inte ha hunden med halvtid 1 dag en vecka och 3 dagar en annan.

Alla röda dagar och aftnar är Dagiset stängt.

Besökstider/inskolning

Tider finns att boka mån – tors 11.00-14.00. Tar endast emot en bokning med besök med nya hundar per dag då det krävs 3 timmar för besöket. (inskolning)
 

Hur fungerar en inskolning?

Man bokar en inskolning efter att man lämnat alla intyg som krävs, d.v.s. vaccinationsintyg som är gällande samt försäkringsintyg. Man kan då ta med sin hund till centret. Vi träffas i första lilla huset där kontor, kök och inskolningsbox finns. Vi skriver kontrakt, ställer frågor och redogör för de frågor som finns. Efter detta så lämnas hunden på boxen av sin ägare och vi lämnar den ensam en stund. (Tyvärr visas inte hundstallet upp för besökare då hundar finns där. Detta beror på att det stör hundarnas rutiner i vardagen och några kan känna oro för främmande människor.) Därefter åker hundägaren iväg och jag lånar då den nya hunden.  Nykomlingen har nu lämnats en stund varav jag snart kommer åter, avläser vårt första möte, kopplar och tar en promenad med hunden. Efter promenaden så bekantar vi oss på något intimare nivå efter att er hund (som oftast) sökt kontakt med oss. Jag besvarar självklart er hund och vi skapar vårt första närmare intryck av varandra på bästa möjliga vis för en fortsatt god relation. Efter att detta är gjort återkommer hundägaren och hämtar sin hund och åker hem efter jag berättat hur mötet varit.

En stund vila ingår även under inskolningen.Första besöket/inskolningen ingår i bokning av dagis/pensionatvistelse och är då kostnadsfritt. Om hundägaren sedan avbokar sin vistelse så kommer denne debiteras en kostnad på 500 kr + faktureringsavgift för den avsatta dagen för besöket.

Fr.o.m Mars 2020 kommer inskolning utan bokning kosta 500kr. Besöket betalas då i förskott.

Alla priser är inkluderade moms och betalas i förskott på konto, swish eller kontant,. Både avbokning och betalning för bokningen skall göras minst 7 dagar före besöket, om ej, avbokning gjorts kommer kunden debiteras den bokade tiden. (Full taxa)

Varje bokning är bindande.

Självklart måste alla hundar vara vaccinerade och försäkring finnas enligt Lund Mansion’s Hundcenter & Pensionats regler.

Dhppi/dhp max 3 år gammal
pi max 1 år gammal.
Påfyllnads vaccinering rekommenderas att göras minst i vecka före ankomst. Detta på grund av att en del kan bli något krassliga efter vaccinering och mest rättvist för er hund är att den med säkerhet mår bra under sin vistelse hos oss. Om du inte själv hållit koll på och vaccinerat din hund i tid kommer hunden nekas sin plats omgående när det uppdagats och får inte återkomma till sin plats förrän detta är åtgärdat. detta är alltså ägarnas egna ansvar!

I priset ingår även en måltid, (lunch) som finns hos oss. Jag använder Husse Pro Selekt Sensitive digestive system-large breed.

Foder som ingår på Dagis till lunch och Pensionatets alla måltider.Självklart kan ni ta med eget om så önskas men kostnaden är densamma. Om er hund är under någon form av medicinering är det väldigt viktigt att vi får den infon och hur/när din hund skall ha den.

Under vistelsen hos oss försöker vi skapa så mycket trygghet och lugn som är möjligt för din hund. Stor del av dagarna när temperaturen tillåter, är luckan i boxen öppen för att fritt kunna välja om hunden vill vara inne eller ute (om hundarna klarar av att koppla av med den möjligheten vill säga).

Hundgårdarna är helt i anknytning till boxarna och har rymliga ytor. Boxarna är på 7,5-8 kvm, rastgårdar med minimiyta på 20 kvm med öppningsbara grindar mellan om så behövs.  Inredning av hundgårdar med liggplatser i 2 våningar med kryp in i den nedre och med hel eller delvis siktbarriärer, plasttak för ljusinsläpp och även ovanförliggande belysning samt ramp för stora och små i alla åldrar. Det finns även lite annan aktivering i box/utegård anpassad efter individer.
Det finns en gjuten barriär i betong på ca 25-30 cm på insidan av varje hundgård för att motverka grävning in till sin granne. Vissa gårdar är även utrustade med nättak för mer rymningsbenägna eller som jag brukar säga ”flygande hundar” med något mer intresse av den yttre miljön 😉

Din hund rastas, promeneras, aktiveras i naturlig miljö runt vår natursköna omgivning.

Självklart försöker vi att anpassa behovet för varje enskild individ som har sin vistelse hos oss, det är därför viktigt med bra information i god tid.

Vi har även från sommaren 2019 en stor rastgård i naturlig miljö i anknytning till Centret att utnyttja. Ytan uppgår till 900 kvm med både flatberg, gräs och kulle. Max antal hundar överstiger inte en flock på 10 hundar, staketen är 2 m höga med ingångs/utgångssluss samt innehåller sommartid en naturlig pool i berget att kunna svalka sig i och är med siktbarriär mot hundstallet för att inte störa varandra.
För att få vara i rastgården krävs tillstånd av er som ägare skriftligt.

Lund Mansion´s Hundcenter och Pensionat innehar en specifik hunddagisförsäkring för bästa tryggheten för oss alla. Hela centret innefattas av försäkringen men självriskelimineringen gäller endast hund som vistas här om olyckan är framme. Vi ska inte heller glömma att mina egna hundar jobbar som sällskapshundar på dagis och i vissa fall även pensionat. Efter en lång tids utvärdering är det väldigt uppskattat bland hundar som kunder 🙂


Känner du att du vill lämna din hund hos oss är du välkommen att kontakta mig och fylla i det bokningsformulär/kontrakt som garanterar dig din plats.

OBS se även sidorna ”ÖPPENTIDER” samt ”PRISER OCH BETALNING”


Önskar Er Varmt Välkomna