Pensionat, fördjupad information

Det  finns 16 boxar i ett helt nybyggt hundstall med tillhörande rastgårdar i direkt anslutning till varje box. Total yta per box är 8 kvm i 14 st och 7,5 kvm i 2 st.

När en del inte riktigt fixar hundluckorna hjälper vi självklart till genom att sätta upp luckan om vädret tillåter.

Rastgårdarna har olika storlekar (Minimum 20 kvm). Det är öppnings bara grindar mellan rastgårdarna om behovet för större rastgårdar behövs och man behöver anpassa. Hundluckor med stängningsanordning finns till vardera box.

Dagishund med återkommande pensionat.

Det  finns en upphöjd liggplats i 2 våningar i varje rastgård ca 80 cm från marken och med två täckta sidor samt tak och vindskydd. Ramp finns så att såväl äldre hundar som små raser kan utnyttja platsen om så önskas. 

När dessa två första gången leker på mindre yta än stora rastgården. Då sker det under uppsikt och därav finns även halsbandet på.

Belysningen i djurstallen är tillfredsställande enligt Jordbruksverkets föreskrifter. Städning av boxar och andra utrymmen sker löpande. 

Möjlighet kan finnas att beställa dusch och lättare pälsvård för sin hund vilket sker vid bokning i förväg. Lokalerna och dess utrymmen kan finnas till uthyrning , kontakta oss med förfrågan via sms.

Trimrum

Alla hundar har dagliga rutiner med rastningar, promenad, aktivering i rastgård, kompis, alternativt nosaktiveringspromenad . Vi försöker i möjligaste mån anpassa för varje individ samt att variera aktiviteterna. Pensionathundar får 2 promenader/aktivering/ rastgårdshäng samt, utegård, box, vila, (utfodning enligt ÖK), tillsyn och tillgång till att kunna ha egna saker beroende på plats och möjlighet finns.  Vi anpassar vistelsen och promenader, aktivering, kompisar samt boxar individuellt för att det ska passa alla i den mån det går och djuren mår bra.

Här ser vi 2 halvtidsdagis, 2 heltidsdagis samt egen hund.

Löptikar får vistas hos oss i mån av plats men de kommer under höglöpet att vistas i inskolningsboxen eller efter ombyggnad i en annan sektion, eftersom höglöp stressar okastrerade hanhundar enormt och vi gör det bästa för att bevara en minimalt stressad miljö för våra vänner som är möjligt. Dag 10-21 i löpet är ett riktmärke att inte ha hundstallet att tillgå. Ägare ansvarar själv för att hunden kan vara med andra tidigare eller senare i löpet. Bor hunden med annan hund som inte är lämpligt i löp, eller om extraboxen är upptagen så får löptiken stanna hemma i sitt höglöp.

Rum finns att tillgå vid enstaka tillfällen.

Det ÄR INTE tillåtet att ha LÖS hund inom området då det kan stressa andra hundar och djur som vistas hos oss.  Det är heller inte tillåtet att beträda anläggningen ens som ägare utan överenskommelse. Endast personal har tillåtelse att vistas i lokalerna. Även innanför staketen runt om anläggningen är förbjudet att vistas. Tillträde innanför säkerhetsstaketet sker för ägare enligt ök.

Jag ber alla att följa skyltar i den riktning hänvisning finns, och heller inte själva promenera fritt runt anläggningen för varken rastning eller att se sig omkring.. Detta stressar hundar samt stör deras vardag vilket leder till att det ofta resulterar i onödigt skall och oro, för att undvika detta ber jag att detta respekteras av alla. Personal möter alltid upp er om inte annan överenskommelse skett. Vid ök och förberedelser kan anläggningen visas.

Jag hoppas att ni känner trygghet att lämna er vän hos oss och att vi tillsammans kan ge din vän en bra tillvaro medan matte/husse är borta.

Varmt Välkomna