Hunddagis och pensionat

Fördjupad information

Det  finns 16 boxar i ett helt nybyggt hundstall med tillhörande rastgårdar i direkt anslutning till varje box. Total yta per box är 8 kvm i 14 st och 7,5 kvm i 2 st. Rastgårdarna har olika storlekar (Minimum 20 kvm). Det är öppnings bara grindar mellan rastgårdarna om behovet för större rastgårdar behövs och man behöver anpassa. Hundluckor med stängningsanordning finns till vardera box.

Det  finns en upphöjd liggplats i 2 våningar i varje rastgård ca 80 cm från marken och med två täckta sidor samt tak och vindskydd. Ramp finns så att såväl äldre hundar som små raser kan utnyttja platsen om så önskas. 

Belysningen i djurstallen är tillfredsställande enligt Jordbruksverkets föreskrifter. Städning av boxar och andra utrymmen sker löpande. 

Om tid finns kommer det att finnas tillgång till att beställa dusch och lättare vård för sin hund vilket sker vid bokning i förväg. Lokalerna och dessa utrymmen till uthyrning såsmåningom.

Alla hundar har dagliga rutiner med två rastningar eller 1 rastning samt aktivering i rastgård, alternativt nosaktiveringspromenad (dagis). Pensionat två rastningar samt en promenad,  utegård, box, vila, (utfodning enligt ÖK), tillsyn och tillgång till att kunna ha egna saker beroende på plats och möjlighet finns.  Vi anpassar vistelsen och promenader, aktivering samt boxar individuellt för att det ska passa alla i den mån det går och djuren mår bra.

Löptikar får vistas hos oss i mån av plats men de kommer under höglöpet att vistas i inskolningsboxen eller i ett avskiljt rum eftersom höglöp stressar okastrerade hanhundar enormt och vi gör det bästa för att bevara en minimalt stressad miljö för våra vänner som är möjligt. Dag 10-20 i löpet är ett riktmärke att inte ha hundstallet att tillgå.

Det ÄR INTE tillåtet att ha LÖS hund inom området då det kan stressa andra hundar och djur som vistas hos oss.  Det är heller inte tillåtet att beträda anläggningen ens som ägare utan överenskommelse. Endast personal har tillåtelse att vistas i lokalerna och så även innanför staketen runt om anläggningen.

Jag ber alla att följa skyltar i den riktning hänvisning finns. och inte själva promenera fritt runt anläggningen. Detta stressar vissa hundar samt stör deras vardag vilket leder till att det ofta resulterar i onödigt skall och oro, för att undvika detta ber jag att detta respekteras av alla. Personal möter alltid upp er om inte annan överenskommelse skett.

Jag hoppas att ni känner trygghet att lämna er vän hos oss och att vi tillsammans kan ge din vän en bra tillvaro medan matte/husse är borta.

Varmt Välkomna